Lucentterrein, Hilversum

Lucentterrein, Hilversum

Met de transformatie van het Lucentterrein gaan woningcorporatie de Alliantie en de gemeente Hilversum het bestaande kolossale kantorencomplex omtoveren tot een aangename woon- en werkbuurt voor verschillende doelgroepen. Het stedenbouwkundig plan geeft aan deze plek in de stad een open en groene kwaliteit terwijl de aansluiting op de woonbuurten in de omgeving sterk wordt verbeterd.

Een tweetal bestaande kantoorgebouwen wordt getransformeerd. Een van de bestaande gebouwen krijgt een nieuwe bestemming als kantoor van de Alliantie. Het andere gebouw wordt getransformeerd tot appartementencomplex met kleinere woningen. De overige bouwvolumen worden gesloopt om plaats te maken voor een mix van huur- en koopwoningen. Zowel eengezinswoningen als appartementen - voor jong en oud, in verschillende prijsniveaus - worden gebouwd in en aan een centraal gelegen openbare tuin.

De auto is in het gebied te gast, de nieuwe toegangsweg voor deze buurt wordt ingericht als 30 km/h straat en parkeren gebeurt zoveel mogelijk uit het zicht, onder een deel van de openbare tuin. Voetgangers en fietsers kunnen zich straks vrij door het gebied bewegen naar de voorzieningen in de directe omgeving, zoals een winkelcentrum, het nabijgelegen station en het stadshart van Hilversum. De nieuwe grondgebonden woningen aan de Lucentstraat en Amperestraat zullen samen met de bestaande woningen aan de Siemensstraat een logisch, afgerond bouwblok vormen. De appartementengebouwen komen centraal in het gebied te liggen. De groene inrichting van het openbaar gebied maakt van de drie sfeergebieden een samenhangend geheel.

periode

2015-heden

opdrachtgever

De Alliantie Ontwikkeling

programma

ca. 60 grondgebieden woningen en ca. 120 gestapelde woningen, parkeergarage 140 plaatsen

opdracht

stedenbouwkundig plan i.s.m. JAM architecten

-

opdrachtgever

Dura Vermeer Hengelo

programma

120 gestapelde woningen

opdracht

architect

beelden

Roos Aldershoff

U bent hier