Nieuw bureau

Nieuw bureau

OD205 architectuur bv en jefvandenputte architectuur gaan samen verder als nieuw bureau:
Defesche Van den Putte, architectuur en stedenbouw
 
Met gedeelde ambitie, kennis en expertise gaan Peter Defesche (OD205 architectuur bv, Delft) en Jef van den Putte (jefvandenputte architectuur, Rotterdam) vanaf heden gezamenlijk verder als één bureau: Defesche Van den Putte, architectuur en stedenbouw. Door het bundelen van de krachten zal het nieuwe bureau nog beter toegerust zijn voor de opgaven van deze tijd. Defesche Van den Putte (dvdp) is actief op het gebied van architectuur, stedenbouw en interieur en richt zich op een breed scala aan opgaven. De beeldende kracht van het ontwerp en het oplossend vermogen van de ontwerpers staan daarbij centraal.
 
Bureau 
Het bureau Defesche Van den Putte, architectuur en stedenbouw heeft zijn intrek genomen in Loods 6 op het KNSM-eiland in Amsterdam. Daar wordt gewerkt aan stedenbouwkundige projecten, grootschalige woningbouwopgaven, de transformatie van universiteitsgebouwen voor de Universiteit Twente en de Erasmus Universiteit Rotterdam en de herontwikkeling van gebouwen voor de gezondheidszorg, zoals het AMC.
 
Doel
Volgens Jef van den Putte ontstaan alle projecten van dvdp vanuit een zelfde doelstelling: “We zoeken voortdurend naar de essentie van de opgave, naar nieuwe oplossingen en uitdrukkingsmogelijkheden. Tegelijkertijd streven we naar een zelfbewuste en initiërende rol voor de architect in het grotere maatschappelijke veld. De kunst van het samenwerken is daarbij van grote betekenis. We vervullen graag vanuit een sterke inhoudelijke betrokkenheid een verbindende rol tussen de verschillende partijen.”
 
Verleden en toekomst
Het bureau OD205 realiseerde in het verleden projecten als de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag, de Universiteit Twente, de TU Eindhoven en de Medische Faculteit van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Naast de continue binding met universiteiten, ontwikkelde het bureau zich de laatste jaren verder op het gebied van grootschalige woningbouw en zorg. jefvandenputte architectuur werkte in de afgelopen periode aan een groot aantal vergelijkbare projecten. Volgens Peter Defesche is het tijd voor een volgende stap: “Voortdurende vernieuwing is een voorwaarde voor kwaliteit; we zien de geschiedenis als inspiratiebron en vruchtbare voedingsbodem voor een nieuw hoofdstuk.”
 
 

U bent hier