Intermax Cloudsourcing, Rotterdam

Intermax Cloudsourcing, Rotterdam

Intermax is een snelgroeiend bedrijf in Cloudsourcing. De nieuwe kantoorruimte (1100 m2 bvo) aan het Schouwburgplein in Rotterdam moet niet alleen een prettige werkplek zijn voor de veelal jonge professionals die er werken, maar ook de transparantie, kwaliteit en professionaliteit waar het bedrijf voor staat beter zichtbaar laten zijn.

Defesche Van den Putte heeft een lichte en open verdieping ontworpen waarin op een natuurlijke wijze een overgang is gemaakt tussen ruimtes met een verschillend karakter en gebruik. Aan de pleinzijde is een grote “zitkamer” gemaakt met een open keuken als sociaal middelpunt van de verdieping. Daaromheen liggen diverse overleg- en vergaderruimtes waarbij de grote vergaderzaal door het wegschuiven van een glazen wand bij de zitkamer kan worden betrokken.

In het werkgebied zorgen grote meubels en stilteruimtes voor een afscherming tussen een rustige werkomgeving en de soms hectische ruimte van het Network operations center (NOC).

De gietvloer, glazen wanden, doorlopende lichtlijnen en plafonds van strekmetaal geven het ontwerp een open, lichte en professionele uitstraling die aansluit bij de kernwaarden van het bedrijf; daarnaast zorgen het eikenhout, de bronskleurige wandpanelen en de meubels voor een warme en huiselijke omgeving waarin men zich thuis voelt. Door de zeer open plafonds (strekmetaal) in combinatie met een rubber ondervloer en geperforeerde wandpanelen is een akoestisch erg prettige en comfortabele werkomgeving ontstaan.

Intermax heeft hiermee een inspirerende nieuwe werkruimte gekregen waarin zij kunnen doen waarin ze goed zijn: innoveren vanuit nieuwsgierigheid.

periode

2015-2016

opdrachtgever

Intermax Cloudsourcing

programma

flexibele kantoorruimte

opdracht

architect; alle fasen bouwproject

fotograaf

Roos Aldershoff

U bent hier