Wolfert PRO, Lansingerland

Wolfert PRO, Lansingerland

De uitgangspunten voor de locatie schetsen een aanlokkelijk beeld: de nieuwe school als onderdeel van een reeks objecten die zich achteloos uitspreiden als een beeldentuin tussen de twee poorten naar de wijk. Ieder object met een eigen expressie. De samenhang ontstaat – net als bij de beelden - door plaatsing op een basement.

In deze context is een compact plan ontworpen dat zich als een (alzijdig) object presenteert. Daarbij is het programma – het kenmerkende van de school – zichtbaar gemaakt in de expressieve gevels en is het bouwvolume zodanig aangepast dat het zich voegt naar de menselijke maat.

Voor de uitwerking is gekozen voor een sobere en industriële uitstraling en uitwerking: What you see is what you get. Duurzaam, tijdloos en aanpasbaar aan toekomstige ontwikkelingen. 

Buurtbewoners en externe relaties worden ontvangen in een brasserie gerund door leerlingen gelegen aan de straat en aan een omsloten binnentuin. Vanuit deze brasserie hebben zij toegang tot de praktijkboulevard – het hart van de school. Hier liggen de praktijklokalen die naast de schooluren ook ingezet kunnen worden voor volwassenenonderwijs en creatieve en technische vorming.

PERIODE

2017

UITSCHRIJVENDE PARTIJ

Stichting BOOR / Penta Rho

PROGRAMMA

Nieuwbouw VMBO / MAVO; ca. 6.100 m2 onderwijsruimten

OPDRACHT

Meervoudige opdracht;

samenwerking Defesche Van den Putte / Bo2.rotterdam / Arcadis

BEELDMATERIAAL

A2 studio, Rotterdam

U bent hier